måndag 27 april 2009

Mats Helge Olsson

Animal Protector from 1988 in Sweden

I Sverige är filmaren Mats Helge Olsson i en klass för sig när det gäller produktion av independent budget film. Han har gjort Westernfilm med skådespelaren Carl Gustaf Lindstedt och actionfilm med den amerikanska skådisen David Carridine, som senare gjorde Kill Bill med Quentin Tarantino.

I Död Mans Spår from 1975 in Sweden

Hans mest kända film är Ninja Mission som blev en försäljningssuccé.
B-film akademin hyllar Mats Helge Olsson och hans gärningar för budgetfilmen och vill se mer av honom i framtiden.

Ninja Mission from 1984 in Sweden

I Sverige är Mats Helge ändå relativt okänd för allmännheten, men inom den professionella filmvärlden vet alla vem han är. Regissören Anders Nilsson blev upplärd av denna mästare och har senare gjort sig känd genom filmtrilogin Noll Tolerans, livakterna och Tredje Vågen

Livvakterna from 2001 in Sweden

Tråkigt nog så fick Mats Helge på senare tid problem med staten och kronofogden och har efter det inte synts till så mycket. B-film Akademin är inte ett dugg förvånade att en sån produktiv kraft som Mats Helge Olsson fått problem med att göra film i det statligt finansierade monopol filmlandet Sverige. Det hör liksom till om du vill göra fri B-film i Sverige och konkurrera på allvar emot de stora jättarna.

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. har träffat MATS HELGE PERSONLIG ALT NEGATIVT SNACK OM HONOM ,,BULL SKITT,,UNDERBAR MENISKA HEJA MATS DU ÄR BÄST DU ÄR ENDA SOM VÅGAR SEJA IFRÅN DOM STORA LÄNGE LEVER KUNGEN MATS HELGE OLSSON

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Ville bara säga att vi gör en hyllnings film till Mats Helge Olsson. Än så länge så kommer det att bli en 5 minuters trailer sen får vi se om vi kan ragga pengar till en långfilm.
  Du kan väl kika in min blogg och titta på lite bilder. Finns inte jättemycket att se än.
  Ha det gött //Andreas.

  SvaraRadera
 4. Ramlade in här efter att ha sett Blood Tracks, det var en underhållande film. Tänkte ta och se alla Mats Helge's filmer någon kväll, vore det bäst att ta dem i kronologisk ordning eller är det ungefär samma stil på allihopa?

  SvaraRadera