måndag 27 april 2009

Silver-Oscarsgalan invigs av B-Film Akademin


Idag 27 april inviger B-film Akademin Silver-Oscarsgalan, där Akademin delar ut en Silver-Oscar till de inom B-filmbranschen, som gjort betydande insatser för dess hantverk.


Lite Kuriosa, faktum är att Oscar statyn som är i guld, först doppas i nickel, koppar och sedan i silver innan den blir doppad i guld. Så bakom alla guldhöljen gömmer sig en Silver-Oscar.


Silver-Oscarsgalan kommer med tiden att utvecklas, men vi börjar smått i sann lågbudget anda. Silver-Oscarsgalan kommer inte ha några datum, B-film Akademin kommer helt enkelt dela ut en Silver-Oscar lite då och då när Akademin känner för det. Vi börjar som sagt galan med en extremt låg budget, pristagaren får utmärkelsen Silver-Oscar, samt se en bild av en Silver-Oscar på bloggen.

Vinnarna av Silver-Oscar blir mottagna på den röda mattan


Skulle dock någon av pristagarna extremt gärna vilja ha en riktig Silver-Oscar i sin hand, så ber vi dem att höra av sig. I så fall ska B-film Akademin beställa en leksaks Oscarsstaty i plast från Buttericks, samt måla om den i silver och ge den till pristagaren på avtalad plats.


Vinnare av B-film Akademins Silver-Oscar är...




Lloyd Kaufman!

Lloyd Kaufman vinner Silver-Oscar statyetten för att han i över 30 år lyckats bedriva independent filmbolaget Troma, en fantastisk bedrift som B-film Akademin inte kan bortse ifrån Grattis!

B-films Akademin vill också dela ut en Silver Oscar till...



Mats Helge Olsson!


Mats Helge Olsson vinner Silver-Oscar statyetten för lång och trogen tjänst inom filmbranschen, hans arbete har inspirerat många svenskar att vilja arbeta med B-film och därför är det en ära för B-film Akademin att ge en Silver-Oscar till herr Olsson.


Anledningen till att akademin inte försökt kontakta Lloyd eller Mats Helge angående dessa utmärkelser är för att B-film Akademin är säkra på att dessa pristagare fullkomligt skiter i om de fått en Silver-Oscar. Men vi ger den ändå för B-film Akademin skiter i om våra pristagare vill ha vårt pris eller ej.

B-film Akademins beslutfattare

Ja det var allt för den här gången, men vi dyker upp igen , planer finns att ge en uppmuntrande Silver-Oscar till B-filmens Rookie. Så alla glada B-films amatörer, håll ögonen öppna en Silver-Oscar kan bli din i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar