tisdag 28 april 2009

B-film Akademin hyllar Farbror Sid


För första gången kommer B-film Akademin ta upp något som inte är direkt B-filmrelaterat, men som ändå är värt sin uppmärksamhet. Farbror Sid - Retroperspektiv, är en blogg om Nostalgi, Drömmeri, Stjärnögda tillbakablickar genom femtio-sextio-sjuttiotalen. Dessa tillbaka blickar berör också ibland budgetfilmens värld och B-film Akademin tar sig friheten att lägga upp bilder från hans blogg, för detta hedersinlägg åt Uncle Sid.

Black Exploitaion, Pam Greir on Farbror Sid 17 december 2007


Bloggen är fantastiskt snygg och ingen kan undgå att B-film Akademin har inspirerats och plagierat denna blogg-design mästare. Men som om det inte vore nog med det, så har Farbror Sid även delat med sig av sin kunskap till B-film Akademin, hur man ska göra för att få en snygg blogg.

Faster Pussycat! Kill! Kill! [1965] on Fabror Sid 03 juli 2008


B-film Akademin bockar och bugar för Farbror Sids ödmjukhet och vet att hur mycket vi än försöker härma Farbror Sids coola stil, så är vi ändå inte ens i närheten av hans nivå. B-film Akademins motto är egentligen att förmedla dålig smak, men vi kan inte låta bli att förmedla den goda smaken i det här fallet, vi är helt enkelt frälsta.

Farbror Sid med snärtig brud

Leta framför allt upp inläggen med musikspår under länken Player:http://farbror-sid.blogspot.com/search/label/Player
som även finns i högerkant menyn på bloggen. Farbror Sid berikar dig verkligen med klockren stämningsfull pop-musik. Om B-film Akademin fick bestämma skulle varje inlägg va fullt av musik, men B-film Akademin saknar å andra sidan den klass och finess som Farbror Sid har, för att förstå när det blir för mycket av det goda.

Actor Ramon Sylvan on Farbror Sid 15 april 2009

B-film Akademin vill framförallt uppmärksamma Farbror Sids inlägg den 15 april 2009 om Ramon Sylvan:
http://farbror-sid.blogspot.com/2009/04/ramon-sylvan.html
B-film Akademins värld korsas ibland med Farbror Sids. Den som kan sin B-film historia vet att Ramon Sylvan arbetat många gånger som skådespelare och stuntman för den legendariske B-filmregissören Mats Helge Olsson. Mer om Ramon Sylvan kommer senare, han förtjänar ett eget inlägg för sina insatser i B-film branshen.


Cleopatra Jones from 1973, on Farbror Sid 26 mars 2008


Men idag är det Farbror Sid som skall hyllas och vi uppmanar alla våra läsare (om vi har några) att besöka Farbror Sid via länk här: http://farbror-sid.blogspot.com/

...och du, visst ser Farbror Sid ut som en tvättäkta filmproducent i sina solbrillor.

1 kommentar:

  1. Ja det var ett storartat inlägg... den här bloggen måste jag ju bara följa.

    SvaraRadera